CERA NORMALNA
Mieszamy ok. 2 dkg drożdży z 2 łyżkami mleka, tak, aby uzyskać dość gęstą papkę. Maseczkę nakładamy na całą twarz omijając okolice oczu, a kiedy wyschnie, czyli po 15-20 minutach, zmywamy ją ciepłą wodą.
CERA SUCHA I WRAŻLIWA
Mieszamy ok. 2 dkg drożdży z 2 łyżkami oliwy z oliwek i nanosimy tak przygotowaną maseczkę na twarz. Po 15-20 minutach zmywamy ciepłą wodą.
CERA TŁUSTA , TRĄDZIKOWA
1 łyżkę drożdży mieszamy z przegotowaną zimną wodą i dodajemy kilkanaście kropli soku z cytryny. Papkę nakładamy na twarz i pozostawiamy do całkowitego wyschnięcia, po czym spłukujemy ciepłą wodą. Maseczka jest świetna na zaskórniki i trądzik!
Maseczki drożdżowe należy stosować jeden - dwa razy w tygodniu.
Muszę tę maseczkę wypróbować:)
OdpowiedzUsuńCiekawa jestem jej efektów:)
Zostaję u Ciebie na dłużej i obserwuję:)
Zapraszam też do mnie:) Miłego dnia:)
Ja już ją przetestowałam na własnej skórze :-) polecam
OdpowiedzUsuńrobię ostatnio dosyć często maseczkę z drożdży :)) lepsza niż drogeryjne z mnóstwem chemii...
OdpowiedzUsuńi tańsza ;)
Zdecydowanie, nie zawsze to co drogie jest skuteczne :-)
OdpowiedzUsuńPamietam, ze w czasach liceum robiłam tę maseczkę regularnie :) Chyba czas ją sobie przypomnieć!
OdpowiedzUsuńLubię te drożdżowe maseczki, efekt po nich jest zawsze widoczny! :)
OdpowiedzUsuńZostanę u Ciebie na dłużej-obserwuję.
Pozdrawiam!